Hobotnica v omaki z rdečim vinom je priljubljena mediteranska jed, ki jo spremljajo rdeče vino, paradižnikova omaka, čebula, česen in začimbe. Hobotnico kuhamo počasi,...
Bučke v paradižnikovi omaki, začinjene s ščepcem pekoče paprike, enostavna in odlična priloga k mesu ali omaka za testenine.
Sestavine za bučke v paradižnikovi omaki
3...
Nekaj okusnega in enostavnega za pripravo. Najbolje se poda k hot dogu ali burgerju.
Sestavine za hrustljavo ocvrto čebulo
2 čebuli
sol
2 žlički moke
olje za cvrtje
Postopek
1Čebuli olupimo...
Sardele lahko pripravimo na veliko načinov - največkrat jemo ocvrte ali na žaru, zelo okusne so pa tudi dušene s paradižnikovo omako.
Sestavine
500 g svežih...
Dobra sarma ne sme manjkati na naših krožnikih po novoletnih praznovanjih. Njeno bistvo je seveda v kislem zelju, ki na naše telo deluje razstrupljevalo.
Sestavine
1...