Kako se dokončno znebiti vseh težav

Morda vas zanima

- Oglas -

V življenju je malo gotovih stvari, ena pa vsekakor drži – vsi se soočamo z različnimi težavami. Nekateri pred njimi bežijo ali okamenijo, drugi pa zagrizejo vanje kot v najbolj sočno jabolko.

Vprašanje se torej glasi: kako spremniti odnos do težav?

Ker že sama beseda težava nosi v sebi besedo teža, ne preseneča, da bi se jim večina raje izognila. Življenje pa ima drugačne načrte, zato (prej ali kasneje) dostavi vsakemu svoj ‘paketek’ težav. Kar lahko takrat storimo, je da najprej spremenimo svoje izrazoslovje; težave spremenimo v izzive. Nehajmo govoriti, da ‘imamo težave’, ampak recimo raje, da ‘se soočamo z izzivi’. Tako se ne bomo več ukvarjali s težo oziroma z bremeni težav, ampak s priložnostmi, ki jih prinašajo izzivi. Naši možgani bodo nato poskrbeli za naslednje korake, in sicer bodo postali radovedni in začeli iskati rešitve.

Če želimo spremeniti težave v izzive, se vprašajmo, katere prilžnosti se skrivajo za dotičnim izzivom, česa nas učijo dane okoliščine? Taka sprememba fokusa nas še dodatno razbremeni morebitnih strahov, zato bomo tudi lažje našli najprimernejšo rešitev za izziv pred nami. Težave pri izdaji gradbenega dovoljenja ali izziv, ki nam omogoča urediti tudi prejšnje gradbene nepravilnosti? Težaven sodelavec nas obremenjuje s pretiranim pritoževanjem ali se nam ponuja priložnost, da se končno naučimo postaviti meje?

Ko spremenimo svoje izrazoslovje in odnos do danih okoliščin, se težave spremenijo v zanimive pustolovšine. Če vse skupaj začinimo še s kančkom humorja, dobimo odličen recept za soočanje s svojim ‘paketkom’ težav. Pardon, izzivov.

Ko Jaz zmorem razbrati govorico življenja in zmorem razumeti, katere izzive mi ponuja, pa tudi, zakaj, preneham bežati in se pričnem učiti. To pa me vodi do bolj zadovoljnega življenja.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad