Kako doseči trajno srečo?

Morda vas zanima

- Oglas -

Mediji in socialna omrežja nam ponujajo slike srečnih, veselih in nasmejanih oseb, ki nenehno potujejo v sanjske dežele, okušajo najboljšo hrano in se družijo z drugimi srečnimi in veselimi osebami, ki so v vsakem trenutku v optimalni formi in s popolnim »make-upom«. Ampak, ali te slike prikazujejo resnično stanje ali so zlagane in montirane na način, da se gledalci ob njih počutimo manj vredne in nesrečne?

Osnovno pravilo pri doseganju trajne sreče je: ‘Ne verjemi vsemu, kar vidiš!’ Slike, objavljene na socialnih omrežjih in v drugih medijih, so natančno načrtovane in prav nič ni prepuščeno naključju. Prava svetloba, pravi kot in naklon fotoaparata lahko naredijo čudeže! Zato svojega življenja ne smemo primerjati z življenjem tistih, ki nas želijo prepričati, da prebivajo v pravljici.

V svojem življenju bomo bolj zadovoljni in izpolnjeni, če bomo osredotočeni na sedanji trenutek. To pomeni, da se zavestno posvetimo vsaki aktivnosti, ki jo opravljamo. Pri pogovoru pazljivo prisluhnemo sogovorcu, pri igri z otroki sodelujemo z dušo in s telesom in ne razmišljamo o opravilih, ki nas še čakajo. Biti v sedanjem trenutku nam pomaga ceniti to, kar smo in kar že imamo, in prav hvaležnost je tista, ki nam zagotavlja enosmerno vozovnico do želene postaje Sreča. Biti v stanju hvaležnosti za tisto, kar smo že dosegli, ne pomeni biti brez ambicij in načrtov, ampak pomeni, da svoje trenutne sreče ne vežemo na bodoče dosežke.

Enostavni triki za dvig morale so lahko npr. glasba po našem okusu – in če temu dodamo še petje in ples, je veselje zagotovljeno –, pogovor s prijateljem in kvalitetno druženje nasploh, branje inspirativne knjige, počitek, stik z naravo in karkoli smo ugotovili, da nas dvigne v stanje sreče in zadovoljstva.

Nazadnje pa velja poudariti, da je v redu tudi, če kdaj nismo v redu. Ljudje smo spreminjajoča bitja in tudi naše počutje niha – to je naša narava in je ne gre obsojati. Za trajno srečo je nujno zavedanje, da konstantno stanje sreče ne obstaja. Obstaja pa nujna odločitev, da Jaz zmorem gledati na življenje z optimizmom tudi takrat, ko se nad mano zbirajo temni oblaki; to je obdobje intenzivne osebne rasti in približevanja pravi trajni sreči.

P. S. Trajna sreča je že v nas, samo poiskati jo moramo in ji dovoliti, da se izrazi.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -