Jaz zmorem. In vem, da zmoreš tudi ti!

Znam svetuje

Dobrodošla, dobrodošel v rubriki Jaz zmorem!

Gre za rubriko, ki bo govorila o življenju, o tem, kako izboljšati naš vsakdan in o osebni rasti nasploh. Pripravljala jo bom Katjuša Gorela, ki se že vrsto let ukvarjam in poglabljam v tematiko osebne rasti, inspiriranja in motiviranja za bolj zavestno in polno življenje. To redno počnem v Facebookovi skupini Čajanka z Dušo, v svoji spletni oddaji Čajanka s Katjušo na Youtube ter prek individualnih svetovanj.   

Pa da se vrnemo k osnovi. Kaj sploh je osebna rast? Gre za konstanten proces osebnega napredka, skozi katerega gremo vsi – ali se tega zavedamo ali ne. Osebno rastemo, ko npr. globoko zadihamo in štejemo do pet, namesto da osorno odgovorimo na provokacijo, ko smo npr. postavljeni pred izziv in izberemo rešitev, ki je dolgoročno najboljša za vse vpletene. Osebno rastemo tudi takrat, ko si vzamemo čas za branje rubrike Jaz zmorem.😊  

In kaj zmoremo? Odgovor je preprost: Zmoremo vse! Če se le tako odločimo. Pogosto je zunanja motivacija (npr. se naučiti tujega jezika zaradi napredovanja na delovnem mestu) tista, ki nas žene, da dosežemo določen rezultat. In s tem ni prav nič narobe! Narobe postane takrat, ko stvari počnemo izključno zaradi zunanjih vzgibov in tuje validacije (potrditve). Na ta način predajamo svojo moč drugim (osebam in materialnim stvarem), postanemo odvisni od njih in najverjetneje bomo že pri prvi najmanjši oviri zadani cilj opustili. Po drugi strani pa čisto zares zmoremo vse, ko je naša glavna gonilna sila notranja motivacija (npr. se naučiti tujega jezika, ker nam je všeč in želimo poglobiti njegovo znanje) in bomo pri doseganju zastavljenega cilja vztrajali ne glede na zunanje okoliščine, na čas, ki ga bomo potrebovali, ali na ovire, ki jih bomo srečevali na poti do njegove realizacije. 

Zato preberi najprej zelo počasi, potem pa še nekajkrat, da ponotranjiš in res sliši vsak del sebe: Jaz zmorem vse, ko ne iščem potrditve v zunanjem svetu in ne počnem stvari, ki jih drugi pričakujejo od mene, če mi notranji glas odločno pravi NE! In jaz zmorem vse, ko si dovolim delati napake in sem do sebe (in drugih) strpen. Zmorem, ker se vsakič znova odločim, da zmorem, ker ne iščem izgovorov in ker se zavedam, da je moja notranja moč močnejša od zunanjih (in morda tudi notranjih) preprek

Jaz zmorem in vem, da zmoreš tudi ti.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite