Drobnjak

Znam svetuje

Drobnjak sodi v druลพino lukov in je bogat z vitaminoma A in C. Po okusu spominja na ฤebulo, vendar je neลพnejลกi, ker vsebuje manj ลพvepla. Fino nasekljan je s sveลพo zeleno barvo privlaฤen in okusen dodatek mnogim jedem. Je sestavina znamenite francoske meลกanice fines herbes, v kateri so peterลกilj, pehtran in krebuljica, prilega pa se predvsem jajฤnim jedem, kot so omlete in jajฤne omake.

Daljลกe kuhanje uniฤi njegov okus, zato je najbolje, da ga dodajamo ลพe pripravljenim jedem. Drobnjakove cvetove lahko potresemo na solate, da izboljลกamo njihov videz in okus. Prgiลกฤe nasekljanega drobnjaka ima enako vlogo kot imeniten dodatek skoraj vsem solatam, juham in omakam.

Drobnjak izboljลกuje okus

Stebla: jajcem, solati, mehkim sirom, omakam, juham
Cvetovi: solatam

Shranjevanje

Stebla: v nepreduลกni ลกkatli v hladilniku ali zamrznjena v ledenih kockah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite