Piščanec v omaki z zelenjavo

Znam svetuje

Današnji recept za piščanca v omaki z zelenjavo prinaša harmonijo piščančjih prsi in sveže zelenjave v okusni omaki, obogateni z aromo belega vina.

Ta recept je seveda možno izboljšati oziroma prilagoditi vašemu okusu.

Dodajte sveža zelišča, kot so sveža bazilika, koper ali rožmarin, da okrepite aromo in okus jedi. Poskusite dodati nekaj svežega limoninega soka ali naribane lupine za dodatno svežino in citrusno noto. Dodajte k zelenjavi gomolje ali bučo za raznolikost okusov in dodatno hranilno vrednost.

Za nekoliko eksotičen okus poskusite dodati malo kokosovega mleka v omako. Če imate radi pikantne jedi, dodajte nekaj sesekljanih čilijev za malo pikantnosti. Piščanca pred pečenjem marinirajte v mešanici olivnega olja, česna, limoninega soka in zelišč za še boljši okus.

Poskusite zamenjati piščanca z drugim mesom, na primer puranom, jagnjetino ali govedino, da dobite različico jedi.

Sestavine za piščanca v omaki z zelenjavo

  • 1 piščančje prsi
  • 1 večja čebula
  • 1 por
  • 1 paprika
  • 3 korenčki
  • 3 stroki česna
  • 1 manjša pločevinka koruze
  • 2 olupljena paradižnika
  • 1 dl belega vina
  • 4 dl jušne osnove
  • sol
  • poper
  • mleta paprika po okusu
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na zrezke, dobro jih operemo in posušimo s papirnatimi brisačkami. Na obeh straneh jih malo posolimo in popopramo.

2V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popečemo zrezke na obeh straneh. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

3Na istem olju pocvremo drobno nasekljano čebulo. Ko se razpusti, dodamo še nasekljan česen, čez minuto pa še narezan por.

4Korenček ostrgamo in ga narežemo na kolobarje, paradižnik olupimo tako, da ga za minuto potopimo v vročo vodo, olupljenega narežemo. Oboje dodamo k čebuli in pražimo nekaj minut.

5V ponev vrnemo zrezke, zalijemo z belim vinom in dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine. Zalijemo še z vročo jušno osnovo, dobro premešamo, z leseno kuhalnico podrgnemo po dnu ponve, dodamo še koruzo in dušimo 20 minut. Vmes večkrat premešamo.

6Piščanec v omaki z zelenjavo bo najboljši s pire krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite