Stročji fižol v solati

Znam svetuje

Pečete na žaru, pa želite prilogo, ki bo popestrila jedilnik? Pravi odgovor je solata iz stročjega fižola.

Sestavine

  • 1 kg stročjega fižola
  • 1 čajna žlička soli
  • 4 stroki česna, olupljeni in drobno nasekljani
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • 0,3 dl dobrega, domačega oljčnega olja
  • 0,3 dl vinskega kisa

Postopek

1V večjem loncu zavremo vodo. Stročji fižol operemo in mu odstranimo peclje. Če je prevelik, ga lahko tudi narežemo na manjše kose.

2Očiščene fižolete stresemo v krop in kuhamo nekje 7 minut. Nato vodo posolimo in kuhamo še približno 5 minut. Poskusimo, če so dovolj kuhani, ne smejo biti premehki. Skuhamo jih podobno kot testenine ˝na zob˝.

3V skledo stresemo kuhan stročji fižol. Pustimo, da se malo ohladi. Primešamo olje, kis, sesekljan peteršilj in strt česen. Poskusimo, če je dovolj slano, lahko tudi malo popopramo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite