Pečete na žaru, pa želite prilogo, ki bo popestrila jedilnik? Pravi odgovor je solata iz stročjega fižola.
Sestavine
- 1 kg stročjega fižola
- 1 čajna žlička soli
- 4 stroki česna, olupljeni in drobno nasekljani
- 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
- 0,3 dl dobrega, domačega oljčnega olja
- 0,3 dl vinskega kisa
Postopek
1V večjem loncu zavremo vodo. Stročji fižol operemo in mu odstranimo peclje. Če je prevelik, ga lahko tudi narežemo na manjše kose.
2Očiščene fižolete stresemo v krop in kuhamo nekje 7 minut. Nato vodo posolimo in kuhamo še približno 5 minut. Poskusimo, če so dovolj kuhani, ne smejo biti premehki. Skuhamo jih podobno kot testenine ˝na zob˝.
3V skledo stresemo kuhan stročji fižol. Pustimo, da se malo ohladi. Primešamo olje, kis, sesekljan peteršilj in strt česen. Poskusimo, če je dovolj slano, lahko tudi malo popopramo in postrežemo.