Čebulni kruh ima poseben okus, postrežemo ga k slanim jedem.
Sestavine
- 1/2 kg polnozrnate moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlički sode bikarbone
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 3 dcl navadnega jogurta
- 1 jajce
- 3 žlice stopljenega masla
- 1 čebula
- šopek svežega drobnjaka
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
1Najprej na malo oljčnega olja pocvremo čebulo. V večjo posodo presejemo moko skupaj s pecilnim praškom, sodo bikarbono, sladkorjem in soljo. V drugi posodi zmešamo jogurt, jajce, ocvrto čebulo, stopljeno maslo in nasekljan drobnjak.
2Mokre sestavine stresemo k suhim, dobro premešamo in damo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pred peko hlebček po vrhu zarežemo z nožem. Pečemo 40-45 minut.
Pečen kruh ohladimo na rešetki.