Priprava te torte je tako enostavna, da bi jo lahko poimenovali kar torta lene gospodinje, pa še res dobra, sočna in slastna je.
Sestavine
- 800 g pasirane skute
- 4 jajca
- 80 g rozin
- 200 g mascarpone sira
- 200 g sladkorja
- 100 g mehkega masla
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 1 neškropljena limona sok in lupinica
- 70 g pšeničnega zdroba
Postopek
1Rozine preberemo in namočimo v limoninem soku. Pečico predgrejemo na 200 °C.
2V večji skledi najprej stepamo maslo in sladkor, nato pa dodajamo jajca eno za drugim in skozi mešamo. Dodamo pšenični zdrob, sol, limonino lupinico in pecilni prašek. Dobro premešamo in postopoma dodajamo še skuto in mascarpone.
3Čisto na koncu vmešamo še rozine skupaj z limoninim sokom. Okroglo tvorilo dobro namastimo in vanj razporedimo maso. Pečemo 20 minut, nato znižamo temperaturo na 180°C in pečemo še 30 minut. Pečeno vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladi in postrežemo še mlačno.