Rižota s klobaso in čemažem

Znam svetuje

Spomladanska rižota s klobaso in čemažem vas bo navdušila, saj se okusi čemaža in klobase res lepo ujemajo.

Sestavine za rižoto s klobaso in čemažem

  • 1 čajna skodelica riža
  • 1 klobasa
  • velika pest čemaža
  • oljčno olje
  • ščepec soli
  • 1 kavna žlička garam masale

Priprava

1Klobaso narežemo na kolobarje, na hitro popečemo na oljčnem olju in garam masali. V tej mešanici začimb so koriander, kumina, kardamom, komarček, klinčki, lovor, cimet in črni poper. V nekaterih različicah so tudi muškatni orešček, kurkuma, žafran, ingver, česen, gorčična semena, janež ali celo posušen rdeč čili. 

2Ko je klobasa malo zapečena, dodamo riž, popražimo, zalijemo z vodo in solimo.

3Dodamo pest narezanega čemaža, pomešamo in pustimo riž, da se kuha na nizki temperaturi, kar traja približno 18 minut. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite