Ko običajni porovi juhi dodamo še sir, dobimo čudovito juho odličnega okusa.
Sestavine
- 500 g pora
- 50 g masla
- 40 g moke
- 2 dl hladne vode
- 8 dl tople vode
- 80 g sira
- 2 jajci
- 1 dl kislega mleka
- sol
- 1 žlica sesekljanih listov zelene
Priprava
1Por očistimo, operemo, narežemo na kolobarčke, še enkrat operemo in odcedimo. Nato ga popražimo na segretem maslu, dokler se malo ne zmehča, dodamo moko in pražimo, da porumeni. Prilijemo hladno in zatem še toplo vodo. Pri zmerni temperaturi kuhamo 20 minut.
2Tik pred koncem kuhanja dodamo nastrgan in zdrobljen sir. Oba rumenjaka zmešamo s kislim mlekom, prilijemo še malo juhe, premešamo ter vlijemo v pripravljeno juho.
3Na koncu primešamo zeleno in po okusu solimo.