Mandarine in limone so si od zmeraj najboljša družba. Tokrat v marmeladi. Pomembno je le, da sadje ni škropljeno, saj za marmelado potrebujemo tudi olupke.
Sestavine
- 700 g mandarin
- 1 malo limono
- 30 g želatine (+30 ml vode)
- 2-4 jušne žlice sladkorja
- 450 ml vode
Priprava
1Olupimo mandarine in limono ter odstranimo koščice. Olupke narežemo na zelo tanke in kratke trakce, meso mandarin in limone prav tako narežemo, vse damo v lonec, dodamo vodo in pokrijemo.
2Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in še naprej kuhamo ter pri tem mešamo. Medtem želatino raztopimo v topli vodi in tudi njo damo v lonec k marmeladi. Dodamo še sladkor ter kuhamo približno 30 minut na majhnem ognju, dokler ni zmes povsem zmehčana.
3Napolnimo kozarce, ki jih prej očistimo in steriliziramo v vroči pečici. Pokrijemo s pokrovčkom, zavijemo v odejo in počakamo, da se marmelada ohladi. Hranimo jo v hladilniku.