Krompir z blitvo

Znam svetuje

Blitva in krompir sta priloga, ki se najbolje poda k vsem vrstam rib, pa naj bodo pripravljene na žaru, cvrte ali v pečici.

Sestavine

  • 0,5 kg sveže blitve
  • 0,5 kg krompirja
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke, ga damo v posodo in zalijemo z vodo, ki jo posolimo z eno žličko soli.  Vode mora biti dovolj, ker bomo z njo zalivali tudi blitvo.

2Blitvo operemo in narežemo na manjše kose. V večji ponvi segrejemo oljčno olje, na njem na hitro popražimo nasekljan česen in ko ta zadiši, dodamo narezano blitvo. Dobro premešamo, zalijmo z eno zajemalko vode, v kateri se kuha krompir, malo posolimo, pokrijemo in na zmerni temperaturi dušimo, dokler krompir ni kuhan, kar traja nekje 10-15 minut. Vmes večkrat premešamo in če je premalo tekočine, dodamo še malo krompirjeve vode.

3Kuhan krompir odcedimo (nekaj vode prihranimo), stresemo ga k blitvi, popopramo in dobro premešamo. Poskusimo, če je dovolj slano. Dušimo še minuto ali dve. Če je presuho, dodamo še malo vode, v kateri se je kuhal krompir. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite