Fokača z bučkami in čebulo

Znam svetuje

Fokača ali v izvirniku focaccia je mehko in puhasto kvašeno testo, premazano z dobrim, po možnosti domačim oljčnim oljem in potreseno samo z grobo soljo, začimbami ali obloženo s poljubnimi sestavinami.

Sestavine

Testo

  • 400 g bele moke
  • 230 ml vode
  • 15 g kvasa
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke sladkorja

Nadev

  • 1 bučka
  • ½ čebule
  • 30 ml oljčnega olja
  • sveža zelišča

Postopek

1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, mu dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut. Moki vmešamo sol in prilijemo vodo s kvasom in 3 žlice oljčnega olja. Zamesimo v gladko, mehko testo in pustimo vzhajati 1 uro.

2Vzhajano testo preložimo v pravokoten pekač, ki ga dobro namažemo z oljčnim oljem. Razporedimo ga po pekaču in vanj s prsti naredimo jamice. Testo premažemo z oljčnim oljem in pustimo, da se z njim napolnijo tudi jamice.

3Bučko in čebulo narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo testo. Pustimo vzhajati toliko časa, da se nam pečica segreje na 220°C. Preden damo testo v pečico, ga še malo posolimo. Pečemo približno 20 minut, da se lepo zapeče. Ko fokačo vzamemo iz pečice, rob še enkrat premažemo z oljčnim olje, potresemo s svežimi nasekljanimi zelišči in postrežemo. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite