Hermelikina tinktura

Znam svetuje

Hermelikina tinktura nam pride zelo prav, ko nas boli zaradi revme ali protina. Mesto, kjer nas boli, namažemo s tinkturo večkrat na dan in ne pozabimo na večerno mazanje, saj nam bo med spanjem in počivanjem še bolje delo.

Nekaj kapljic tinkture, razredčene v kozarcu vode, nam bo olajšalo prebavljanje težkih, mastnih obrokov. Liste, ki se namakajo v žganju, položimo tudi na mesto, kjer imamo gnojne ranice ali trn, ki se ga rešimo tako, da čez namočeno gazo obujemo nogavico, naslednji dan pa trn z lahkoto vzamemo ven.

Gazo, namočeno s tinkturo, položimo tudi na udarnino – mesto, na katero smo se udarili. Bolečina bo izginila, modrica pa tudi.

Sestavine za hermelikino tinkturo

  • 50 gramov svežih listov hermelike
  • 500 ml žganja

Postopek

1Hermeliko nasekljamo in damo v žganje. Pred uporabo pustimo steklenico hermelikinega žganja najmanj tri tedne na sončnem mestu, lahko pa tudi dlje, da bo še bolj učinkovito. Žganje lahko precedimo ali pa liste hermelike kar pustimo v tinkturi, saj nam bodo še prav prišli.

2Tako namočene liste lahko direktno polagamo na gnojne rane, vnete pike žuželk, udarnine, modrice ali pa na dele telesa, kjer nas boli zaradi protina ali revmatizma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite