Kostanjeva sladica s čokolado

Znam svetuje

Okusna sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje čokolade in kostanjev.

Biskvit

  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 50 g mletih orehov
  • 20 g sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl mleka
  • 40 g čokolade v prahu
  • naribana limonina lupinica
  • ščepec soli
  • sok ene pomaranče

Krema

  • 700 g kuhanega kostanja
  • 1 žlica sladkorja
  • 4 dl sladke smetane
  • 2 kremfixa
  • 5 lističev želatine
  • sok ene limone

1Najprej ločimo beljake od rumenjakov. Beljakom dodamo nekaj zrn soli in jih stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor in stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi in zmes spremeni barvo.  

2Dodamo olje, mleko, mlete orehe, čokolado v prahu, limonino lupinico, premešamo in postopoma dodajamo še moko, ki smo jo prej presejali s pecilnim praškom. Dobro zmešamo in na koncu nežno vmešamo še sneg. 

3Pečico predgrejemo na 180°C. Pekač, premera 26 cm, obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo maso za biskvit, S pekačem nekajkrat udarimo ob mizo, da se masa lepo razporedi. Pečemo 25-30 minut.

4Najprej kostanj olupimo in dobro zmečkamo v pire. Posladkamo ga z žlico sladkorja.

5Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladni vodi, te mora biti dovolj, da se ne sprimejo. Lističe ožamemo in raztopimo v limoninem soku, ki smo ga predhodno malo segreli. Sladko smetano čvrsto stepemo, med stepanjem postopoma dodajamo kremfix. Stepeni smetani primešamo limonin sok s stopljeno želatino, dobro premešamo in dodamo še sladkan kostanjev pire. Nežno mešamo, da dobimo homogeno zmes.

6Pečen biskvit ohladimo. Dobro ga namočimo s pomarančnim sokom. Nanj enakomerno porazdelimo kostanjevo kremo. Kostanjevo rezino postavimo vsaj za 5 ur v hladilnik, preden jo postrežemo. Okrasimo jo s koščki temne čokolade.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite