Piščančje prsi s porom so preprosta, lahka in hitro pripravljena jed, ki paše predvsem v vročih poletnih dneh. S skledo zelene solate bo kosilo popolnoma zaokroženo.
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 pora
- 2 žlici oljnega olja
- 30 g masla
- 1 dl suhega belega vina
- 1 žlička kurkume
- pol žličke majarona
- sol
- poper
Postopek
1Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo, osušimo s papirnato brisačo, razpolovimo in prečno prerežemo, da dobimo 4 zrezke. Natremo jih s soljo in poprom in na oljčnem olju popečemo z obeh strani, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.
2V isto ponev damo maslo, ko se stopi pa še na kolobarje narezan por. Malo posolimo, dodamo kurkumo in dušimo 5 minut, da pot ovene. Če imamo radi sojino omako, jo lahko dodamo poru.
3Piščančje zrezke vrnemo v ponev, zalijemo z belim vinom, pokrijemo in dušimo 10-15 minut, vmes večkrat premešamo. Postrežemo takoj.