Ajdove palačinke z jajcem rukolo in češnjevimi paradižniki

Znam svetuje

Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki.

Sestavine

Palačinke

  • 200 g ajdove moke
  • 350 ml vode
  • 1 jajce
  • sol
  • maslo ali olje za peko

Nadev

  • 4 jajca
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • nariban sir
  • pest rukole
  • maslo

Postopek

1Sestavine za palačinke z metlico zmešamo v testo. Vročo ponev namažemo z maslom ali oljem in vlijemo maso za palačinke, razlijemo po ponvi in spečemo z ene strani.

2Palačinko obrnemo in nanjo razbijemo eno jajce. Beljak z vilicami razmažemo po palačinki, rumenjak pustimo na sredini. Ko se beljak speče in postane bel, ga potresemo s sirom, dodamo malo rukole, popramo in po potrebi solimo.

3Vogale palačinke zavihamo navznoter, da naredimo kvadrat. Rumenjak mora ostati nepokrit. Dele palačink, ki smo jih zavihali namažemo s stopljenim maslo, damo na krožnik, potresemo z rukolo, dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike in postrežemo.

4Postopek ponovimo tolikokrat, kolikor teh odličnih palačink želimo pojesti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite