Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki.
Sestavine
Palačinke
- 200 g ajdove moke
- 350 ml vode
- 1 jajce
- sol
- maslo ali olje za peko
Nadev
- 4 jajca
- 10 češnjevih paradižnikov
- nariban sir
- pest rukole
- maslo
Postopek
1Sestavine za palačinke z metlico zmešamo v testo. Vročo ponev namažemo z maslom ali oljem in vlijemo maso za palačinke, razlijemo po ponvi in spečemo z ene strani.
2Palačinko obrnemo in nanjo razbijemo eno jajce. Beljak z vilicami razmažemo po palačinki, rumenjak pustimo na sredini. Ko se beljak speče in postane bel, ga potresemo s sirom, dodamo malo rukole, popramo in po potrebi solimo.
3Vogale palačinke zavihamo navznoter, da naredimo kvadrat. Rumenjak mora ostati nepokrit. Dele palačink, ki smo jih zavihali namažemo s stopljenim maslo, damo na krožnik, potresemo z rukolo, dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike in postrežemo.
4Postopek ponovimo tolikokrat, kolikor teh odličnih palačink želimo pojesti.