Doma narejen pirin brez kvasa kruh lepลกe diลกi in je boljลกega okusa kot kupljen.
Sestavine za pirin kruh brez kvasa
- 0,5 kg polnozrnate pirine moke
- 20 dag meลกanih semen
- 1 zavitek pecilnega praลกka iz vinskega kamna
- 1 ลพliฤka soli
- 1 ลพlica olivnega olja
- 0,5 l mineralne vode
Postopek
1V moko umeลกamo pecilni praลกek, dodamo sol, olivno olje in ลกele na koncu mineralno vodo. Vse sestavine dobro zmeลกamo. Dodamo semena, ki so lahko sonฤniฤna, buฤna, lanena ali/in sezamova. Sami smo kupili ลพe narejeno meลกanico.
2V podolgovat pekaฤ za kruh poloลพimo peki papir in ga napolnimo z maso. Pozor, ta ni kepasta kot kvaลกeno testo in ni ฤisto tekoฤa. Posujemo z nekaj semeni in takoj postavimo za eno uro v ogreto peฤico na 200 ยฐC.
3Ko je kruh peฤen, ga zavijte v mokro krpo in naj tako poฤiva nekaj minut. S tem prepreฤite, da bi se kasneje drobil.