Ajdov bananin kruh

Znam svetuje

Bananin kruh je priljubljena sladica ลกtevilnih domov, znaฤilna po svoji mehki, vlaลพni teksturi in bogatem okusu banan. Ko pa zdruลพimo tradicionalne sestavine bananinega kruha z ajdovo moko, dobimo ne le okusno, ampak tudi bolj hranljivo razliฤico te priljubljene poslastice.

Ajdova moka prinaลกa rahlo oreลกฤkasto noto, ki se odliฤno poda k sladkobi banan, hkrati pa je odliฤna izbira za tiste, ki iลกฤejo brezglutensko alternativo. Ta recept je preprost, hitro pripravljen in rezultat je boลพansko diลกeฤ ajdov bananin kruh, ki se stopi v ustih. Idealna sladica za zajtrk, malico ali ob skodelici kave!

Sestavine za ajdov bananin kruh

  • 3 zrele banane
  • 2 jajci
  • 130 g zmehฤanega masla
  • 60 g medu
  • 140 g ajdove moke
  • 70 g bele moke
  • 1 pecilni praลกek
  • ลกฤepec soli
  • 1/2 ลพliฤke cimeta
  • 1/2 ลพliฤke grenkega kakava v prahu

Postopek

1Banane olupimo in jih z vilicami zmeฤkamo. Maslo in sladkor penasto vmeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom. Med stalnim meลกanjem z roฤnim meลกalnikom dodamo rumenjake in jih dobro vmeลกamo v zmes.

2Dodamo pretlaฤene banane, premeลกamo in med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo moko, ki smo ji vmeลกali pecilni praลกek, cimet, kakav in sol. Vse sestavine dobro premeลกamo, da nastane homogena zmes.

3Beljake stepemo v ฤvrst sneg in ga z lopatko poฤasi vmeลกamo v testo. Pekaฤ za peko kruha dobro namaลพemo z maslom in vanj prelijemo zmes.

4Peฤico segrejemo na 180ยฐC in peฤemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz peฤice, naredimo test z zobotrebcem (zobotrebec mora biti suh) in po potrebi peko podaljลกamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite