Domača granola je lepo praznično darilo in odličen zajtrk ali večerja.
Sestavine za domačo granolo
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1/2 skodelice kokosove moke
- 1/2 skodelice orehov
- 1/2 skodelice lešnikov
- 1/2 skodelice kokosovega čipsa
- 1/2 skodelice sončničnih semen
- 1/4 skodelice maka
- 1/2 skodelice lanenih semen
- 2 žlici medu ali javorjevega sirupa
- 3 žlice kokosovega masla
- pest rozin
- pest suhih brusnic
Postopek
1Oreščke sesekljamo, lanena semena zmeljemo (ali kupimo že zmleta!), stresemo v skledo, dodamo kokosovo moko, ovsene kosmiče, kokosov čips, sončnična semena in mak. Dobro zmešamo, prelijemo z medom (sirupom), ki smo ga malenkost segreli skupaj s kokosovim maslom. Mokro zmes, ki se med seboj tudi lepi, nato razporedimo po pekaču, ki smo ga prekrili s peki papirjem.
2Pečemo med 20 do 25 minut na 180 °C. Če želimo hrustljavo in sprijeto granolo, potem je ne mešamo.
3Ko se granola ohladi, ji dodamo rozine in brusnice (po okusu, lahko tudi presne suhe maline, koščke čokolade itd …) in jo preložimo v večji stekleni kozarec.