Zebraste palačinke

Znam svetuje

Zebraste palačinke so čudovita in igriva različica klasičnih palačink, ki navduši tako otroke kot odrasle. S preprostimi sestavinami in malo ustvarjalnosti nastanejo mehke palačinke s čokoladnimi črtami, ki spominjajo na zebro. So idealne za zajtrk, sladico ali kot zabavno idejo za vikend razvajanje. Priprava je enostavna, rezultat pa spektakularen!

Sestavine za zebraste palačinke (za približno 10 palačink)

  • 300 g moke
  • 0,5 l mleka
  • 3 dl Radenske (ali druge mineralne vode z mehurčki)
  • 3 jajca
  • ščep soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 žlička kakava
  • olje ali maslo za premaz ponve

Postopek

1V večji posodi ročno z metlico zmešajte moko, jajca, mleko, Radensko, vanilin sladkor in ščep soli. Mešajte, dokler ni zmes gladka in brez grudic. Pustite počivati vsaj 30 minut, da se sestavine povežejo in testo rahlo zgosti.

2Po počitku vlijte zajemalko mase v ločeno plastenko ali posodico z ozkim nastavkom (na primer stekleničko za okraševanje sladic). Dodajte kakav in močno pretresite, da se enakomerno poveže.

3Ponev premažite z malo masla ali olja in segrejte na srednjo temperaturo. S pomočjo plastenke na segreto ponev narišite spiralo ali vzorec iz čokoladne mase. Počakajte nekaj sekund, da se rahlo zapeče in strdi.

4Na spiralo takoj prelijte zajemalko navadne bele mase in razporedite po ponvi kot običajno palačinko. Pecite približno 1 minuto, dokler se spodnja stran lepo zapeče, nato obrnite in popecite še 20–30 sekund na drugi strani.

5Zebraste palačinke zlagajte na krožnik in pokrijte, da ostanejo mehke. Postrezite jih z Nutello, marmelado, medom ali svežim sadjem po okusu.

Nasveti za popolne zebraste palačinke

• Če želite bolj kontrastne črte, dodajte še malo kakava ali čokoladnega sirupa v temni del mase.
• Testo naj ne bo pregosto – po potrebi dodajte malo mleka ali Radenske.
• Za enakomerne črte uporabite stekleničko z ozkim nastavkom ali brizgo za omake.
• Palačinke lahko tudi napolnite s čokoladnim namazom in prepognete v trikotnik – izgledajo kot iz slaščičarne!

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali lahko uporabim kakav v prahu brez sladkorja?

Da, uporabite navaden kakav v prahu brez sladkorja. Če želite slajše črte, lahko dodate malo sladkorja v temno maso.

Kako preprečim, da se palačinke lepijo na ponev?

Pred vsako palačinko ponev rahlo premažite z maslom ali oljem in počakajte, da se dobro segreje, preden vlijete testo.

Ali lahko testo pripravim vnaprej?

Seveda, testo lahko pripravite nekaj ur vnaprej in ga hranite v hladilniku. Pred uporabo ga le dobro premešajte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite