Pečen kolač z višnjami in kislo smetano

Znam svetuje

Iščete preprost, sočen in okusen kolač? Ta pečen kolač z višnjami in prelivom iz kisle smetane je popolna sladica za vse priložnosti. Mehko testo, sveže ali kompotične višnje in kremast preliv vas bodo navdušili!

Sestavine za pečen kolač z višnjami in kislo smetano

Biskvit

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 150 ml mleka
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 300–400 g očiščenih višnji (svežih ali iz kompota)

Preliv

  • 200 ml kisle smetane (20 % m.m.)
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 žlica sladkorja (po okusu)

Postopek

1Jajca stepite s sladkorjem in vanilin sladkorjem, da zmes posvetli.

2Dodajte olje in mleko, nato še moko pomešano s pecilnim praškom.

3Maso prelijte v namaščen in pomokan pekač (približno 20 x 30 cm).

4Po vrhu enakomerno razporedite odcejene višnje.

5Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 20–25 minut, dokler testo ne dobi zlate barve (ne pecite do konca, ker gre še preliv).

6Kislo smetano zmešajte z jajcem, sladkorjem in vanilin sladkorjem.

7Preliv enakomerno prelijte čez napol pečen kolač.

8Vrnite v pečico in pecite še 10–15 minut, dokler se preliv ne strdi in rahlo porjavi.

9Kolač popolnoma ohladite, nato ga narežite na kocke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite