Domače sirove štručke

Znam svetuje

Doma narejene sirove štručke so še posebej okusne.

Sestavine

  • 400 g moke
  • 150 ml mlačne vode
  • 75 ml mlačnega mleka
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1/2 kocke svežega kvasa
  • žlička sladkorja
  • 2 žličke soli
  • 200 g sira – edamec

Postopek

1Najprej pripravimo kvas: v mlačni vodi in mleku raztopimo sladkor, dodamo žličko moke in nadrobimo kvas. Pustimo, da vzhaja približno 15 minut.

2Moko obvezno presejemo v večjo skledo, v kateri bomo mesili testo. Na sredini naredimo jamico. Vanjo vlijemo kvas, na rob pa potresemo sol. Testo dobro pregnetemo, lahko najprej z električnim mešalnikom, toliko časa, da testo samo odstopi od posode, nato pa gnetemo še na roke, dokler se ne lepi več. Oblikujemo hlebček in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo na toplem vzhajati približno pol ure, da naraste na dvojni volumen.

3Stresemo ga na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Oblikujemo za dlan velike kroglice, oblikujemo okrogle žemljice in pustimo še enkrat vzhajati. Na vrh potresemo nariban sir.

4Pečico predgrejemo na 180°C in štručke pečemo 20 do 25 minut, oziroma dokler niso lepo zlato-rumeno zapečene. Vzamemo jih iz pečice, malo ohladimo in postrežemo še mlačne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite