Napolitanska pizza (margherita)

Znam svetuje

Janko je bil navduลกen nad pravimi napolitanskimi picami. Rad jih je pekel, ลกe rajลกi jedel, vendar je dolgo ฤasa iskal pravo paradiลพnikovo mezgo, ki bi bila kvalitetna in sladkega okusa. Ker je na trลพiลกฤu ni naลกel, se je odloฤil, da jo bo pridelal sam. Mladeniฤ se je izobrazil o kmetijstvu, najel kmetijsko zemljiลกฤe in posadil svoje prve San Marzano paradiลพnike.

Ta posebna vrsta paradiลพnikov, znana po svoji bogati in sladki aromi, je idealna za pripravo avtentiฤne napolitanske pizze. V tem receptu bomo zdruลพili Jankovo strast do pic in njegov trud pri pridelavi najboljลกe paradiลพnikove omake, da boste lahko uลพivali v popolni napolitanski pici kar doma.

Sestavine za napolitansko pizzo (margherita)

Testo

  • 1000 g moke (tip 00)
  • 700 ml hladne vode
  • 16 g soli
  • 4 g pivskega kvasa

Nadev

  • 180 g paradiลพnikove mezge Istrijanko
  • 100 g mocarele
  • sol
  • sveลพa bazilika
  • oljฤno olje

Postopek

1V hladni vodi raztopimo sol, dodamo kvas in ga dobro premeลกamo. Poฤasi dodajamo moko, meลกamo ter zamesimo voljno testo. Testo poloลพimo v rahlo pomokano posodo in ga pustimo poฤivati v hladilniku od 12 do 24 ur.

2Pekaฤ premaลพemo z oljฤnim oljem, testo vzamemo iz hladilnika in ga raztegnemo z rokami. Peฤico segrejemo na vsaj 250 ยฐC. Testo premaลพemo s paradiลพnikovo mezgo Istrijanko in po okusu dosolimo.

3Pizzo peฤemo v segreti peฤici pribliลพno 20 minut, dokler testo ni zlato zapeฤeno. Nato jo vzamemo iz peฤice in dodamo sveลพo baziliko, raztrgano mocarelo in pokapamo z oljฤnim oljem.

4Pizzo vrnemo v peฤico in peฤemo ลกe pribliลพno 5 minut, da se mocarela rahlo stopi. Pizzo vzamemo iz peฤice in jo postreลพemo toplo, da ohranimo sveลพ okus bazilike in mocarele.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite