Za tiste, ki obožujete harmonijo svežine jogurta in sočnosti hrušk, je tu recept, ki združuje te okuse v popolno sinfonijo sladkosti.
Sestavine za jogurtovo pecivo s hruškami
- 2 večji hruški
- 100 g na koščke narezanih orehov
- 100 g rozin – neobvezno
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 pecilni prašek
- 2 jajci
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1/2 jogurtovega lončka rastlinskega olja
- 1 lonček polnomastnega jogurta
- lupinica 1/2 neškropljene limone
- sok polovice limone
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- ščepec soli
Postopek
1Hruške olupimo, očistimo peščišča, narežemo na manjše kose in pokapljamo z limoninim sokom, da ne potemnijo.
2Pečico predgrejemo na 180°C, podolgovat pekač z visokim robom in dolžine približno 25 cm dobro namastimo z oljem.
3Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, kar traja približno pet minut.
4Ob stalnem mešanju dodamo olje, jogurt in vaniljo, nato pa postopoma še presejano moko in limonino lupinico. Stepamo še dve minuti.
5V maso vmešamo še hruške in rozine, premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Po vrhu posujemo narezane orehe.
6Pečemo na srednji legi 40-45 minut. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem. Ko ga zapičimo v sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.
7Preden ga postrežemo pecivo ohladimo.