Puranji zrezki nadevani s skuto

Znam svetuje

Malo bolj fini “pohanฤki “.

Sestavine

  • 2 kosa puranjih prsi po 400 g
  • 100 g puste pretlaฤene skute
  • 1 srednje velika ฤebula
  • 20 g masla
  • 2 rumanjaka
  • ลกop petrลกilja
  • sol, poper
  • moka, jajce, drobtine za paniranje
  • olje za cvrenje

Priprava

1Meso skrbno oฤistimo. ฤŒebulo olupimo in drobno nasekljamo. Peterลกilj operemo in drobno nasekljamo. Skuto gladko zmeลกamo z rumenjakoma, soljo in poprom. Meso razreลพemo na ลกtiri enako velike velike zrezke in rahlo potolฤemo. ฤŒebulo svetlo prepraลพimo na vroฤem maslu.

2V skuto vmeลกamo peterลกilj in ฤebulo. Nadev porazdelimo na pripravljene zrezke, da robovi ostanejo brez nadeva. Nato zrezke prepognemo in robove rahlo potolฤemo. Zrezke paniramo v moki, stepenem jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi jih poฤasi cvremo v vroฤem olju, nato pa odcedimo na papirnati brisaฤki.

3Kot prilogo ponudimo peฤen krompir in meลกano solato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite