Malo bolj fini “pohanฤki “.
Sestavine
- 2 kosa puranjih prsi po 400 g
- 100 g puste pretlaฤene skute
- 1 srednje velika ฤebula
- 20 g masla
- 2 rumanjaka
- ลกop petrลกilja
- sol, poper
- moka, jajce, drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
Priprava
1Meso skrbno oฤistimo. ฤebulo olupimo in drobno nasekljamo. Peterลกilj operemo in drobno nasekljamo. Skuto gladko zmeลกamo z rumenjakoma, soljo in poprom. Meso razreลพemo na ลกtiri enako velike velike zrezke in rahlo potolฤemo. ฤebulo svetlo prepraลพimo na vroฤem maslu.
2V skuto vmeลกamo peterลกilj in ฤebulo. Nadev porazdelimo na pripravljene zrezke, da robovi ostanejo brez nadeva. Nato zrezke prepognemo in robove rahlo potolฤemo. Zrezke paniramo v moki, stepenem jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi jih poฤasi cvremo v vroฤem olju, nato pa odcedimo na papirnati brisaฤki.
3Kot prilogo ponudimo peฤen krompir in meลกano solato.