Cimetove zvezdice so prava čarobnost med pekovskimi dobrotami, ki nam obudi praznično vzdušje že s svojim vonjem. Ko zadiši po cimetu, vemo, da se bližajo prazniki, in priprava teh okusnih piškotov je lahko posebno doživetje, še posebej, če v kuhinjo povabimo otroke.
S tem preprostim receptom lahko ustvarite ne samo okusne piškote, temveč tudi nepozabne trenutke z najmlajšimi člani družine. Otroci bodo uživali v gnetenju testa, izrezovanju zvezdastih oblik in posipavanju cimeta, medtem ko se bo vonj cimeta razlegal po prostoru, pričaral praznično vzdušje.
Sestavine za cimetove zvezdice
- 4 beljaki
- 250 g sladkorja v prahu
- sok 1/2 limone
- ščepec soli
- 400 g mletih orehov
- 2 vaniljeva sladkorja
- 2 čajni žlički cimeta
- sladkor
Postopek
1Beljake s sladkorjem v prahu, limoninim sokom in ščepcem soli 5 minut stepamo v posodi, da nastane kremast sneg.
2Približno 1/3 snega ločimo, pokrijemo in postavimo v hladilnik, da ga bomo pozneje uporabili za glazuro.
3Preostali sneg zmešamo z orehi, vaniljevem sladkorjem in s cimetom. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo za 2 uri v hladilnik.
4Pečico segrejemo na 180 °C.
5Po delovni površini posujemo tanko plast kristalnega sladkorja ter na njej razvaljamo testo na 5 mm debelo.
6Z različno velikimi modelčki za piškote iz testa izrežemo zvezdice in jih zložimo na pekač obložen s peki papirjem.
7Sneg za glazuro vzamemo iz hladilnika in z njim premažemo zvezdice, če pa imamo več časa, lahko narišemo razne vzorce po piškotih.
8Pekač položimo na najvišje vodilo v pečici in zvezdice pečemo 15 minut, da se svetlo zapečejo.
9Ohladimo jih v pekaču.