Cimetove zvezdice

Znam svetuje

Cimetove zvezdice so prava čarobnost med pekovskimi dobrotami, ki nam obudi praznično vzdušje že s svojim vonjem. Ko zadiši po cimetu, vemo, da se bližajo prazniki, in priprava teh okusnih piškotov je lahko posebno doživetje, še posebej, če v kuhinjo povabimo otroke.

S tem preprostim receptom lahko ustvarite ne samo okusne piškote, temveč tudi nepozabne trenutke z najmlajšimi člani družine. Otroci bodo uživali v gnetenju testa, izrezovanju zvezdastih oblik in posipavanju cimeta, medtem ko se bo vonj cimeta razlegal po prostoru, pričaral praznično vzdušje.

Sestavine za cimetove zvezdice

  • 4 beljaki
  • 250 g sladkorja v prahu
  • sok 1/2 limone
  • ščepec soli
  • 400 g mletih orehov
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta
  • sladkor

Postopek

1Beljake s sladkorjem v prahu, limoninim sokom in ščepcem soli 5 minut stepamo v posodi, da nastane kremast sneg.

2Približno 1/3 snega ločimo, pokrijemo in postavimo v hladilnik, da ga bomo pozneje uporabili za glazuro.

3Preostali sneg zmešamo z orehi, vaniljevem sladkorjem in s cimetom. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo za 2 uri v hladilnik.

4Pečico segrejemo na 180 °C.

5Po delovni površini posujemo tanko plast kristalnega sladkorja ter na njej razvaljamo testo na 5 mm debelo.

6Z različno velikimi modelčki za piškote iz testa izrežemo zvezdice in jih zložimo na pekač obložen s peki papirjem.

7Sneg za glazuro vzamemo iz hladilnika in z njim premažemo zvezdice, če pa imamo več časa, lahko narišemo razne vzorce po piškotih.

8Pekač položimo na najvišje vodilo v pečici in zvezdice pečemo 15 minut, da se svetlo zapečejo.

9Ohladimo jih v pekaču.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite