Pijana nevesta

Znam svetuje

Le kdo ga ne pozna. Pijana nevesta je okusno pecivo, ki je dobilo ime po tem, ker se malo vedno malo ziba.

Sestavine za pijano nevesto

Biskvit

  • 3 jajca
  • 9 poravnanih ลพlic sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 9 poravnanih ลพlic moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 9 ลพlic olja
  • 4 ลพlice kakava
  • 9 ลพlic mleka

Preliv

  • 3 dcl mleka
  • 6 ลพlic sladkorja v prahu
  • 7 ลพlic ruma

Premaz

  • 3/4 litra mleka
  • 2 vreฤki vaniljevega pudinga
  • 6 ลพlic sladkorja
  • 1/2 litra sladke smetane

Postopek

1Zmeลกamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo moko, pecilni praลกek, kakav, olje in mleko ter vse skupaj dobro zmeลกamo. Tako umeลกano maso zlijemo v pekaฤ, ki smo ga obloลพili s peki papirjem in maso poravnamo.

2Peฤemo v peฤici, ogreti na 180 ยฐC. Navadno zadostuje deset minut, lahko tudi kakลกno minuto veฤ, v peฤeno testo zapiฤimo zobotrebec. In ฤe se nanj ne lepi testo, je peฤeno.

3Ko je biskvit peฤen, ga ohladimo, nato pa ga prelijemo s hladnim mlekom, v katerega smo zmeลกali sladkor v prahu in rum.

4Po navodilu skuhamo puding in ลกe vroฤega prelijemo po biskvitu.

5Ko se puding ohladi in strdi, na vrh namaลพemo ลกe stepeno smetano, ki smo jo sladkali z eno ลพlico sladkorja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite