Ko si zaželimo nekaj res dobrega, si naredimo strjenko z vanilijo in jagodami.
Sestavine za strjenko z vaniljo in jagodami
- 1 vaniljev strok
- 400 ml smetane
- 40 g sladkorja
- 3 liste želatine
- 3 jagode
Postopek
1Vaniljev strok vzdolž prerežemo in z ostrim nožem izluščimo sredico. Smetano, vaniljevo sredico, vaniljev strok in sladkor damo v skledo, ki jo postavimo v vodno kopel, segrejemo in kuhamo na šibkem ognju vsaj 10 minut.
2Želatino namočimo v mrzlo vodo. Lonec odstavimo s štedilnika, odstranimo vanilijev strok in iztisnjeno želatino umešamo v smetano. Lonec znova postavimo na štedilnik in na majhnem ognju med mešanjem raztopimo želatino.
3Desertne skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Napolnimo jih s kuhano smetano in postavimo za 4 do 5 ur v hladilnik, da se jed strdi. Preden strjenko postrežemo, jo zvrnemo na desertne krožnike in okrasimo z jagodami.