Čokoladna torta

Znam svetuje

Za vse čokoholike.

Sestavine

Torta

  • 250 gramov moke za peko
  • 400 gramov sladkorja
  • 100 gramov nesladkanega kakava
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1,5 žlički sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 250 ml pinjenca
  • 125 ml olja
  • 2 veliki jajci
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 240 ml vroče kave

Čokoladni nadev

  • 350 g masla
  • 120 nesladkanega kakava
  • 400g-500g sladkorja (po okusu posameznika)
  • 100 ml mleka
  • 2 žlički vanilijeva ekstrakta

Postopek

Torta

1Pečico segrejemo na 175 °C. Pripravimo dva pekača s premerom 23 cm. Pekače posprejamo s sprejem za peko.

2V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol

3Dodamo mleko, olje, jajca in vanilijo. vse mešamo na srednji hitrosti, dokler ne postane gladka zmes. Dodamo kavo in vse se enkrat premešamo.

4Maso enakomerno razdelimo na dva pekača. Pečemo približno 35 minut. 

5Torto okrasimo s čokoladnim nadevom. 

Čokoladni nadev

6V kuhinjskem mešalniku na srednji hitrosti vmesamo kakav in maslo (sobna temperatura). Postopoma dodajamo sladkor in mleko. Nato dodamo ekstrakt. Mešamo dokler ne dobimo gladke kreme.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite