Za vse čokoholike.
Sestavine
Torta
- 250 gramov moke za peko
- 400 gramov sladkorja
- 100 gramov nesladkanega kakava
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1,5 žlički sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 250 ml pinjenca
- 125 ml olja
- 2 veliki jajci
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta
- 240 ml vroče kave
Čokoladni nadev
- 350 g masla
- 120 nesladkanega kakava
- 400g-500g sladkorja (po okusu posameznika)
- 100 ml mleka
- 2 žlički vanilijeva ekstrakta
Postopek
Torta
1Pečico segrejemo na 175 °C. Pripravimo dva pekača s premerom 23 cm. Pekače posprejamo s sprejem za peko.
2V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol
3Dodamo mleko, olje, jajca in vanilijo. vse mešamo na srednji hitrosti, dokler ne postane gladka zmes. Dodamo kavo in vse se enkrat premešamo.
4Maso enakomerno razdelimo na dva pekača. Pečemo približno 35 minut.
5Torto okrasimo s čokoladnim nadevom.
Čokoladni nadev
6V kuhinjskem mešalniku na srednji hitrosti vmesamo kakav in maslo (sobna temperatura). Postopoma dodajamo sladkor in mleko. Nato dodamo ekstrakt. Mešamo dokler ne dobimo gladke kreme.