Poleg tega, da je brokolijeva kremna juha zelo dobra, je tudi zdrava, saj je brokoli močan antioksidant. Radi jo imajo tako odrasli, kot otroci in prijetno popestri jedilnik v hladnih zimskih dneh.
Sestavine
- 500 g brokolija
- 300 g krompirja
- 1 čebula
- sol in poper
- 80 g sveže naribanega parmezana
- 0,2 dl oljčnega olja
- 1,5 zelenjavne jušne osnove
Postopek
1Brokoli operemo, odstranimo steblo in narežemo na kose. Krompir olupimo in prav tako narežemo na majhne koščke.
2V večjem loncu na malo oljčnega olja popražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo brokolijeve cvetke, malo podušimo, zalijemo z vročo zelenjavno osnovo in dodamo še krompir.
3Pokrijemo in kuhamo približno 20 minut, da se brokoli in krompir zmehčata. Posolimo, dodamo malo sveže mletega črnega popra in s paličnim mešalnikom zmiksamo.
4V juho vmešamo še nariban parmezan in kuhamo še nekaj minut. Postrežemo s popečenimi kruhovimi kockicami.