Ajdova kaša

Znam svetuje

Preprosta, kuhana ajdova kaša, ki jo lahko ponudimo kot prilogo k mesnim jedem. Sestavin je dovolj za dve osebi.

Sestavine za ajdovo kašo

  • 160 g ajdove kaše
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • voda
  • 1 vejica timijana
  • 1 vejica majarona
  • šopek peteršilja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • košček masla

Postopek

1Čebulo in česen drobno nasekljamo in v ponvi popražimo na malo oljčnega olja.

2Ajdovo kašo operemo pod tekočo vodo, jo stresemo v ponev, dodamo še nasekljana zelišča, sol in poper ter na hitro popražimo. Zalijemo z vodo ali po želji z jušno osnovo, toliko da je ajdova kaša pokrita. Kuhamo na zmerni temperaturi približno 10 minut, oziroma toliko časa, da se zmehča. Med kuhanjem večkrat premešamo in po potrebi dolijemo vodo.

3Ko je kaša kuhana, jo odstavimo in vanjo vmešamo košček masla. Pustimo jo počivati 5 minut in postrežemo.

Nasvet

Ajdovo kašo lahko skuhamo še na enostavnejši način. Operemo jo pod tekočo vodo in skuhamo v večji količini soljene vode. Kuhamo jo približno 10 minut, oziroma toliko, da se zmehča, nato odvečno vodo odlijemo. Taka kaša ostane bolj v zrnju in je manj sprijeta ter je primerna kot priloga ali dodatek za v solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite