Prebranec

Znam svetuje

Prebranec lahko ponudimo topel ali hladen, kot predjed ali prilogo jedem z ลพara.

Sestavine

  • 500 g belega fiลพola tetovca
  • 3 dcl olja
  • 1,5 kg ฤebule
  • sol
  • poper
  • sladka (mleta) paprika
  • lovorjev list

Priprava

1Prebran fiลพol operemo in zalijemo s hladno vodo ter damo v lonec in pristavimo na ลกtedilnik. Kuhamo ga, dokler se ne zmehฤa, vendar ne predolgo, saj zrna morajo ostati cela.

2ฤŒebulo nareลพemo na tanke listiฤe in jo praลพimo na olju, da rahlo porumeni. Dodamo sol, poper, papriko, in lovorjev list.

3Pekaฤ namaลพemo z oljem. Po plasteh naloลพimo fiลพol in ฤebulo. Na vrhu naj bo fiลพol. Prelijemo ga z oljem, ki je ostalo od ฤebule in dodamo malo vode, v kateri se je kuhal fiลพol.

4Peฤemo v peฤici na 180 ยฐC pribliลพno pol ure, dokler voda ne izpari, prebranec pa ostane v olju. Prebranca med peko ne meลกamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite