Velikonočni mafini

Znam svetuje

Velikonočni mafini so videti kot ocvrta jajčka, kar jim daje vesel videz, za piko na i pa je kronica iz smetane. Zagotovo bodo popestrili našo velikonočno obloženo mizo. Priprava je enostavna in hitra, izgled in okus pa neverjeten.

Sestavine za velikonočne mafine

Za mafine

  • 275 g mehke bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 50 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 100 g stopljenega masla
  • 300 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve esence

Za okras

  • 200 ml stepene sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 polovičk marelic, lahko iz konzerve

Postopek

1Marelice potopimo v vročo vodo, da jim lahko odstranimo kožico. Olupljene marelice damo na papirnato brisačko, da popivna odvečni sok.

2Pečico segrejemo na 200°C. Pekač za mafine (12 kosov) obložimo z rjavimi papirčki za mafine, modelčke namastimo in posipamo z moko, višek moke pa iztresemo.

3V večjo skledo presejemo moko s pecilnim praškom, dodamo kakav in sladkor. Posebej zmešamo jajca, mleko, maslo in vaniljevo esenco.

4Suhe sestavine postopoma dodajamo mokrim in nenehno mešamo z mešalcem, nastavljenim na srednjo hitrost. Stepamo, dokler masa ne postane gladka.

5Maso razporedimo v modelčke, v vsakega gre približno ena velika žlica mase.

6Pečemo 20-25 minut, če so res pečeni, preizkusimo z zobotrebcem. Pečene vzamemo iz pečice in ohladimo.

7Smetano z vaniljevim sladkorjem čvrsto stepemo in jo damo v vrečko za okraševanje.

8Na ohlajen mafin postavimo polovičko olupljene marelice in okoli nabrizgamo sladko smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite