Korenje je zdrava zelenjava, ki ima veliko vitaminov, med drugim K in A. Glazirano korenje je odlična priloga k pečenki ali drugim mesnim jedem.
Sestavine za glazirano korenje
- 1/2 kg korenja
- 25 g masla
- 2 stroka česna
- 2 vejici svežega timijana
- 1 vejica svežega peteršilja
- 10 g rjavega sladkorja
- voda
- sol
- poper
Postopek
1Korenje olupimo in jih po dolžini narežemo. Na zmerni temperaturi, v posodi stopimo maslo. Česen olupimo in celega dodamo v maslo. Na maslo damo korenje, izberemo dovolj veliko ponev, da se korenje ne prekriva.
2Zalijemo s toliko vode, da so korenčki pokriti. Začinimo s poprom in soljo ter dodamo sladkor in timijan. Ponev samo pretresemo, da se korenčki lepo razporedijo, pokrijemo in znižamo temperaturo. Kuhamo toliko časa, da se korenje nekoliko zmehča, približno 10 minut.
3Odkrijemo in kuhamo na višji temperaturi še približno 5 minut, da voda povre, korenje pa postane lepo karamelizirano. Pomembno je, da ga večkrat obrnemo, da se enakomerno zapeče z vseh strani. Preden postrežemo, okrasimo s svežim peteršiljem.