Ko zadiลกi po morju in jeseni, se na kroลพniku zdruลพita tuna in koruza v solati.
Sestavine
- 250 g vloลพene sladke koruze
- 2 konzervi tunine v oljฤnem olju
- 250 g sira po ลพelji (jaz uporabim cheddar), narezanega na majhne kockice
- 3 velike ลพlice majoneze
- 2 veliki ลพlici kisle smetane
- 1 ฤajna ลพliฤka gorฤice
- sol
- poper
- curry
- sveลพa bazilika (lahko tudi suha)
Priprava
1Koruzi odlijemo tekoฤino in jo dobro speremo pod tekoฤo vodo, nato jo stresemo v keramiฤno posodo. Konzervi tunine odpremo in odlijemo olje ter tuno dodamo koruzi.
2Koruzi in tuni dodamo ลกe na koลกฤke narezan sir, majonezo, kislo smetano, gorฤico in zaฤimbe in vse skupaj dobro premeลกamo. Na koncu na tanko nasekljamo baziliko in jo posujemo po solati. Solato za nekaj ur postavimo v hladilnik.