Kozice z mangovo pomako

Znam svetuje

Kozice z mangovo pomako so okusna in osveลพujoฤa jed, ki zdruลพuje sveลพe morske sestavine s sladko-kislo eksotiko manga. Ta jed je prava paลกa za brbonฤice, saj se mehke in soฤne kozice prelivajo v kremasto mangovo omako, ki ponuja ravnoteลพje med sladkostjo manga in rahlo pikantno noto.

Gre za enostaven recept, ki bo navduลกil tako kulinariฤne navduลกence kot tiste, ki iลกฤejo hitro pripravljeno in okusno jed za posebne priloลพnosti. Kozice z mangovo pomako so odliฤna izbira za poletne veฤerje, saj prinaลกajo sveลพino in eksotiฤne arome na vaลกo mizo.

Sestavine za kozice z mangovo pomako

  • 10 velikih, olupljenih in za kuho pripravljenih kozic
  • 3 ลพlice limoninega soka
  • 1 zrel mango
  • 1 rdeฤ ฤili
  • 1/2 ฤebule
  • 1 ลพlica olja
  • 1 ฤajna ลพliฤka kurkume
  • 2 ฤajni ลพliฤki sladkorja
  • 100 ml pomaranฤnega soka
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke gorฤiฤnih semen
  • sol
  • poper
  • 2 zvrhani ลพlici moke
  • 1 jajce
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke zmletega ingverja
  • 100 g kokosove moke

Postopek

1Kozice operemo, do suhega popivnamo in pokapamo z dvema ลพlicama limoninega soka. Pokrijemo in shranimo.

2Mango olupimo. Sadno meso odreลพemo od koลกฤice in nareลพemo na kocke. ฤŒili oฤistimo in drobno sesekljamo. ฤŒebulo olupimo in drobno sesekljamo.

3Segrejemo 1 ลพlico olja in na njem prepreลพimo ฤebulo, da postekleni. Dodamo mango, ฤili, kurkumo in sladkor ter med meลกanjem segrejemo. Prilijemo pomaranฤni sok in eno ลพlico limoninega soka, ter poฤasi kuhamo 5 minut, nato vse skupaj gladko obdelamo. Primeลกamo gorฤiฤna semena, posolimo in popopramo. Pomako kuhamo ลกe 2 minuti.

4Na enem kroลพniku zmeลกamo moko in 1/2 ลพliฤke soli, na drugem pa razลพvrkljamo jajce z ingverjem. Na tretji kroลพnik stresemo kokosovo moko. Kozice povaljamo po moki, potegnemo skozi jajce in jih nato povaljamo ลกe po kokosovi moki.

5V manjลกi posodi segrejemo toliko olja, da sega 3 cm visoko. Dovolj vroฤe je, ko se po roฤaju lesene kuhalnice, ki ga potopimo vanj, dvigajo majhni mehurฤki.

6Kozice v vroฤem olju zlato rjavo ocvremo, nato jih na papirnatah brisaฤkah odcedimo.

7Vse skupaj postreลพemo na toplih kroลพnikih, ter dodamo rezine limone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite