Slastni zalogajčki, ki jih lahko ponudite k mesu z žara, ali kot predjed. Polnjeni šampinjoni so lahko samostojna jed ali pa priloga mesu, zelenjavi, krompirju …
Sestavine za polnjene šampinjone
- 10 velikih šampinjonov
- 50 g parmezana
- 70 g sira – edamec
- šopek svežega peteršilja
- šopek sveže bazilike
- malo timijana in majarona
- sol in poper
- žlička masla
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
1Šampinjonom odtrgamo bete in jih drobno nasekljamo. Sesekljamo vse začimbe, veliko okusneje bo, če imamo sveže začimbe.
2Na žlici masla podušimo sesekljane bete šampinjonov, po 3-4 minutah dodamo vse začimbe, popopramo in posolimo, ter dodamo polovico naribanega parmezana, polovico naribanega ementalca. Dušimo še 2 minuti in zalijemo s sladko smetano. Kuhamo še minutko ali dve, da se okusi prepojijo in maso malo ohladimo.
3Pečico predgrejemo na 200 °C. S pripravljeno maso napolnimo šampinjone. Po vrhu potresemo s preostalim sirom in pečemo približno 12 minut, da se sir lepo zapeče.