Poskusite pripraviti carski praženec v pečici.
Sestavine za carski praženec v pečici
- 6 jajc
- 10 dag sladkorja
- 30 dag moke
- 1/2 l mleka
- 1 vaniljev sladkor
- kanček ruma
- pest rozin
- 10 dag masla – za pekač
Priprava
1Beljake stepemo v trd sneg s konkretnim ščepcem soli. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo mleko in rum. Presejano moko dodamo nazadnje. V gladko maso narahlo vmešamo še sneg iz beljakov in rozine ter jo zlijemo na razgreto maslo v pekaču.
2Pekač z narezanim maslom za nekaj minut prej damo v ogreto pečico. Cesarski praženec pečemo 15 minut v ogreti pečici na 200°C. Nato ga z vilicami razkosamo in damo nazaj še za 5 minut.
3Postrežemo s sadnim prelivom, jabolčnim kompotom, sadnim pirejem ali kepico sladoleda.