Smetanova omaka s pršutom

Znam svetuje

Opis

Sestavine

  • 1 skodelica smetane za kuhanje
  • 50 g pršuta, narezanega na tanke trakove
  • 2 žlici masla
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • Sol in poper po okusu
  • 1 žlica svežega peteršilja, sesekljanega (za okrasitev)
  • 250 g testenin po vaši izbiri (na primer fettuccine, špageti ali penne)

Postopek

1Najprej skuhajte testenine v velikem loncu v skladu z navodili na embalaži. Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedite in pustite na strani.

2V ponvi stopite maslo na srednji vročini. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite približno 2-3 minute, da postaneta mehka in dišeča. Dodajte narezan pršut v ponev in kuhajte še nekaj minut, dokler se pršut ne začne rahlo hrustljati.

3Zmanjšajte temperaturo na nizko in v ponev vlijte smetano za kuhanje. Kuhajte nekaj minut, da se smetana segreje, nato pa dodajte nariban parmezan. Mešajte, dokler se parmezan ne stopi in omaka postane gosta in kremasta. Po potrebi dodajte sol in poper po okusu. Pazite, da ne dodate preveč soli, saj je pršut že sam po sebi slan.

4Dodajte kuhane testenine v omako in premešajte, da se dobro prepojijo z omako.

5Omako s pršutom in testeninami postrezite na krožnikih, posujte s sesekljanim peteršiljem in dodajte dodaten parmezan po okusu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite