Pita z bučo in slanino

Znam svetuje

Krhko testo in nadev iz buče in slanine nam da okusno pito, ki jo lahko ponudimo za kosilo.

Sestavine

Testo

  • 200 g moke
  • 150 g masla
  • 1 jajce
  • sol

Nadev

  • 700 g buče
  • 150 g slanine
  • 2 jajci
  • 2 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega sira – edamec
  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 1 šopek svežega peteršilja ali/in timijana
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Moko presejemo na delovno površino, na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo eno jajce, na obod pa narežemo zmehčano maslo. Malo posolimo in s hladnimi rokami na hitro zgnetemo testo. Če je presuho, dodamo nekaj žlic mrzle vode.

2Pečico predgrejemo na 180°C. Okrogel model namastimo z maslom in pa dnu razporedimo 3/4 testa. Z vilicami ga nekajkrat preluknjamo, pokrijemo s papirjem za peko, obtežimo s fižolom ali keramičnimi utežmi za slepo peko in pečemo 15 minut.

3Bučo olupimo in jo narežemo na majhne kocke. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem dušimo bučo približno 15 minut, da se zmehča. Začinimo s soljo in poprom in z vilicami pretlačimo v gladek pire.

4Pečeno testo vzamemo iz pečice in pustimo da se malo ohladi. Iz preostanka testa naredimo svaljek in ga pritisnemo na obod pekača, da naredimo 3 cm visok rob.

5Bučno kašo malo ohladimo in damo v skledo, primešamo smetano, jajci, nariban parmezan in nariban edamec, na kocke narezano slanino, svež peteršilj in timijan, dobro premešamo in vlijemo v pekač.

6Pito postavimo v segreto pečico (180°C) in pečemo še 30 minut. Preden jo postrežemo, jo malo ohladimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite