Jagodni sorbet

Znam svetuje

Ko se poletje naseli v naลกa srca in dnevi postanejo daljลกi, vroฤina pa bolj neznosna, je ฤas, da iz skrinje potegnemo nekaj osveลพujoฤega. Jagodni sorbet je idealna izbira.

Ta ฤarobna, osveลพilna sladica je pravzaprav preprosta kombinacija sadja, sladkorja in vode, a konฤni rezultat je veliko veฤ kot le vsota teh sestavin. Jagodni sorbet je kot kapljica poletja, ki se topi v vaลกih ustih, in kot nalaลกฤ za trenutke, ko se ลพelite ohladiti brez obฤutka teลพe, ki jo lahko prinesejo tradicionalne mleฤne sladice.

Jagode, ki so glavna sestavina, dajo temu sorbetu ne samo ฤudovito barvo, ampak tudi obilico naravnega okusa, ki presega vsa priฤakovanja. Skupaj s sladkobo in rahlo kislostjo prinaลกajo popolno ravnovesje, ki ustvarja vrhunski sorbet.

Recept za jagodni sorbet je preprost, z malo sestavinami in koraki, ki jih lahko sledi vsak. Torej, pripravite se, da boste s tem receptom prinesli osveลพujoฤ poletni vetriฤ v svojo kuhinjo.

Sestavine za jagodni sorbet

  • 500 g sveลพih jagod
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1/2 skodelice vode
  • 2 ลพlici sveลพega limoninega soka
  • sveลพe jagode in metine liste za okras (po ลพelji)

Postopek

1Jagode operite, odstranite peclje in jih nareลพite na manjลกe koลกฤke.

2V posodi zmeลกajte sladkor in vodo ter segrejte na ลกtedilniku na srednji temperaturi. Meลกajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato pustite, da meลกanica zavre in kuhajte ลกe nekaj minut, da nastane sladkorni sirup. Nato odstranite s ลกtedilnika in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

3V meลกalniku ali s pomoฤjo paliฤnega meลกalnika zmeลกajte sveลพe jagode, ohlajen sladkorni sirup in limonin sok, dokler ne dobite gladkega pireja.

4Pire prelijte skozi fino cedilo, da odstranite morebitne koลกฤke jagod ali semena. Preostanek sorbeta zavrลพite.

5Prelijte pire v posodo za sorbet in postavite v zamrzovalnik. Pustite, da se sorbet zamrzne vsaj 4 ure ali ฤez noฤ.

6Pred postreลพbo vzemite sorbet iz zamrzovalnika in pustite, da se nekaj minut omehฤa. Nato ga s pomoฤjo ลพlice oblikujte v kroglice in postrezite v kozarcih ali skodelicah.

7Po ลพelji okrasite s sveลพimi jagodami in metinimi listi.

Ta domaฤi jagodni sorbet je popolna sladica za vroฤe poletne dni. Polnega in sveลพega okusa jagod bo osveลพil vaลกe brbonฤice. Uลพivajte v njem kot osveลพujoฤem posladku ali pa ga uporabite kot sladoledno osnovo za druge sladice, kot so sadne kupole ali sorbetni koktajli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite