Doma narejen hamburger z jajci, s slanino in z zelenjavo je bogat in nasiten, sočen in slasten. Jajce, pripravljeno na oko, mu doda okus in maščobo, ki hamburger nadgradi v obrok, ki nas drži ves dan.
Sestavine
- 4 bombete za hamburger
- 4 jajca
- 50 g slanine
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- 2 paradižnika
- sol
- poper
- 1 žlička gorčice
- 3 žlice kečapa
- 1 sladko kisla kumara
- 4 lističe sira
- olje
- solata
Postopek
1Na malo olja prepražimo na kolobarje narezano čebulo, narezano papriko in paradižnik ter vse podušimo za približno 5 minut. Vmešamo kečap, gorčico, na kocke narezano kumaro, sol in poper.
2V drugi ponvi na hitro popečemo na tanko narezano slanino. V isto ponev damo malo olja in ocvremo 4 jajca na oko.
3Bombete za hamburger prerežemo na polovico in vsako polovico malo pogrejemo na ponvi. Obložimo s svežo zeleno solato in zelenjavno mešanico.
4Na vrh položimo jajca, sir in pečeno slanino ter pokrijemo z zgornjim delom kruha.