Sirov sufle

Znam svetuje

Sirov narastek, znameniti sufle (soufflรฉ), je doma v Franciji, ampak tudi pri nas ga radi jemo. Stepeni beljaki ga naredijo rahlega kot oblaฤek, parmezan pa mu podari svoj pikanten okus. Seveda lahko uporabimo tudi druge mastne sire, na primer grojerja ali ementalerja. Najpomembneje pa je, da sufle postreลพemo ลกe vroฤega, naravnost iz peฤice.

Sestavine

  • 1 veฤje jajce
  • ลกฤep soli
  • 50 g parmezana
  • 200 ml mleka
  • 3 rezine ลกunke
  • maลกฤoba in moka za modelฤke

Postopek

1Peฤico segrejemo na 200 stopinj. Loฤimo rumenjak od beljaka. Beljaku dodamo malo soli in stepemo trd sneg.

2Rumenjak stepemo z grobo nastrganim parmezanom in mlekom, dodamo na kocke narezano ลกunko in nato poฤasi sneg beljaka.

3Meลกanico razporedimo po namaลกฤenih in pomokanih modelฤkih in sufleje peฤemo 8-10 minut. Sirov sufle postreลพemo ลกe vroฤ, lahko pa tudi ohlajen. Dobri sta obe verziji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite