Brokoli je nizkoenergijsko živilo in zakladnica mikrohranil. Uživamo lahko kuhanega, v solatah, pretlačenega v juhah ali presnega. Danes si ga bomo privoščili zgolj poparjenga s svežim limoninim sokom in maslom.
Sestavine
- 3 do 4 stebla brokolija s cvetki
- 2 žlici masla
- 2 žlički svežega limoninega soka
Postopek
1Odrežemo trši del brokolijevega peclja in si za pripravo pustimo le 5 do 6 cm zgornjega dela s cvetki. Cvetke razlomimo na razvejanih delih.
2V posodi za kuhanje v pari pokrite kuhamo 5 do 7 minut. Stebla morajo biti mehka na dotik noža in ohraniti svetlo zeleno barvo.
3V majhni ponvi na nizkem plamenu razpustimo malo masla in ga gladko umešamo z limoninim sokom. Prelijemo ga po vročih brokolijih.
Nasvet
Ob tej poslastici si lahko brez slabe vesti privoščite košček puhastega, doma pečenega kruha in s krožnika skrbno pomažete to čudovito in preprosto masleno kremo z limono.