Špinačni ravioli z rikoto

Znam svetuje

Domači špinačni ravioli z rikoto nas spomnijo, kako čudovito je, ko ustvarimo svoje lastne testenine in jih napolnimo s slastnim nadevom. Špinača se odlično razume z rikoto in parmezanom, jajca pa vse lepo povežejo.

Sestavine za špinačne raviole z rikoto

  • 225 g sveže špinače
  • 200 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci
  • 1 žlica oljčnega olja

Nadev

  • 350 g sveže špinače
  • 225 g rikote
  • 50 g svežega parmezana
  • 2 jajci, rahlo razžvrkljani
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sol
  • poper
  • sveže nasekljan peteršilj

Postopek

1Za testo: špinačo blanširamo 1 minuto v vreli vodi, jo temeljito odcedimo in na drobno sesekljamo. Moko presejemo v skledo, dodamo špinačo, sol, rahlo razžvrkljana jajca in oljčno olje. Mešamo, da nastane testo, zatem ga gladko ugnetemo na pomokani površini. Zavijemo ga v folijo za živila in damo v hladilnik za 30 minut.

2Za nadev: špinačo temeljito operemo in jo damo v lonec vrele vode. Pokrito dušimo 5 minut, da se sesede. Dobro jo odcedimo in ožamemo. Pustimo, da se ohladi, nato jo drobno sesekljamo. Rikoto gladko zmešamo, dodamo špinačo, parmezan ter polovico jajčne mase in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom.

3Testo razpolovimo in ga razvaljamo na rahlo pomokani površini. Na eno od polovic testa porazdelimo nadev in vmesne dele premažemo s preostalim jajcem. Na to položimo drugo polovico testa in ga med nadevi stisnemo skupaj. Narežemo na kvadrate in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pustimo počivati 1 uro.

4Raviole damo v osoljeno vrelo vodo in jih kuhamo 5 minut. Z zajemalko jih vzamemo iz vode in jih položimo na papirnate brisačke, da se odcedijo. Potresemo jih s sveže nasekljanim peteršiljem ali jih potresemo s svežim naribanim parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite