Rižota s piščancem in pridihom Azije

Znam svetuje

Rižota s pridihom Azije, ki jo radi jedo tudi otroci.

Sestavine

  • 1 malo večji por
  • 2 srednje velika korenčka
  • 5 srednje velikih svežih šampinjonov
  • 500 g mini filejev piščanca v marinadi (lahko so tudi piščančja prsa v kosu)
  • 1,5 skodelice (2 dcl) riža
  • 1 žlica kokosove maščobe
  • sol
  • poper
  • sojina omaka

Priprava

1Riž večkrat operemo pod veliko količino hladne vode in ga nato v dvakratni količini hladne in soljene vode skuhamo do mehkega.

2Korenje olupimo in prerežemo najprej na četrtine, potem pa še narežemo na manjše koščke debeline približno 2 mm.

3Por operemo in narežemo na kolobarje, ki naj ne bodo debelejši od 3 mm.

4Šampinjonom odrežemo peclje in narežemo na lističe debeline 2 mm.

5Piščanca narežemo na koščke v velikosti enega grižljaja.

6V voku raztopimo kokosovo maščobo in na njej najprej do zlato-rumene barve prepražimo piščanca, nato dodamo še korenje in por ter vse skupaj pražimo 10 minut. Ne pozabimo soliti in poprati. Ko se korenje malo zmehča, dodamo še šampinjone in zopet pražimo 10 min oziroma dokler se gobe ne razpustijo.

7V vok dodamo predhodno kuhan riž in vse dobro premešamo in po okusu začinimo s sojino omako. Dodamo lahko tudi čili v prahu, če imamo radi malo pikantnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite