Bombardino

Znam svetuje

Bombardino je vedno bolj priljubljena pijača v zimskih dneh, saj nas viski in brendi segrejeta, rumenjaki pa dajo kalorije in energijo. Vroč bombardino najpogostoje dobimo v italijanskih kočah ob smučiščih.

Sestavine

  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • cimet (palčka)
  • strok vanilje
  • 0,5 l mleka
  • 0,25 l sladke smetane
  • 1 dl viskija
  • 1 dl brandija

Postopek

1V loncu zavremo mleko s polovico smetane, cimetom in vaniljo. Ko zavre, odstavimo ter odstranimo cimet in vaniljo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, počasi dodamo v mleko in mešamo.

2Dodamo viski, premešamo in segrejemo skoraj do vrelišča, nato odstavimo.

3V kozarce najprej vlijemo brandi, potem jajčni liker in vse skupaj okrasimo s stepeno smetano, ki nam je ostala od prej.

4Bombardino postrežemo še vročega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite