Bombardino je vedno bolj priljubljena pijača v zimskih dneh, saj nas viski in brendi segrejeta, rumenjaki pa dajo kalorije in energijo. Vroč bombardino najpogostoje dobimo v italijanskih kočah ob smučiščih.
Sestavine
- 4 rumenjaki
- 100 g sladkorja
- cimet (palčka)
- strok vanilje
- 0,5 l mleka
- 0,25 l sladke smetane
- 1 dl viskija
- 1 dl brandija
Postopek
1V loncu zavremo mleko s polovico smetane, cimetom in vaniljo. Ko zavre, odstavimo ter odstranimo cimet in vaniljo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, počasi dodamo v mleko in mešamo.
2Dodamo viski, premešamo in segrejemo skoraj do vrelišča, nato odstavimo.
3V kozarce najprej vlijemo brandi, potem jajčni liker in vse skupaj okrasimo s stepeno smetano, ki nam je ostala od prej.
4Bombardino postrežemo še vročega.