Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo so kombinacija morskega, mesnega in zelenjavnega sveta. Blitva lepo ublaži slan okus pršuta, pršut in lignji pa sta že sama po sebi slastna kombinacija.
Sestavine za polnjene lignje s pršutom in z blitvo
- 1 kg lignjev
- 100 g pršuta
- 250 g blitve
- 3 stroki česna
- peteršilj
- oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
1Lignje dobro očistimo. Na drobne kocke narežemo pršut in ga damo v posodo. Dodamo nasekljan česen in sesekljan peteršilj.
2Blitvo drobno narežemo in jo dodamo k pršutu, solimo in popramo. Prilijemo oljčno olje in dobro premešamo.
3S pripravljeno maso napolnimo lignje. V ponvi segrejemo olje. Vsak ligenj zapremo z zobotrebcem in jih polagamo v ponev.
4Lignje pokrite pečemo 20 minut na zmernem ognju. Po potrebi jim med pečenjem prilijemo malo vode.